Så här tävlar du

100-wattaren är en tävling i mätbara resultat på kommunikationsinsatser. Tävlingen har arrangerats sedan 1990 och belönar kommunikation som fungerar, det vill säga kommunikation som gett bevisad effekt för uppdragsgivaren. 100-wattaren handlar om kommunikationsinsatser som skapar påvisbart värde genom att påverka målgruppens beteende, och därmed uppdragsgivarens verksamhet, i önskad riktning.

100-wattaren 2024 är öppen för bidragsinlämning 18 september-23 oktober. De nominerade bidragen presenteras den 5 december 2024.

Vill du veta mer om förändringarna i 100-wattaren så lyssna på vårt poddinar där vår vd Hanna Riberdahl pratar med Mats Rönne, varumärkesexpert och Niklas Bondesson, forskare i marknadsföring vid Stockholms universitet.

Hjälpmedel

För att underlätta ditt tävlande har vi skapat en Tävlingsguide. Dessutom ger effektexperten Mats Rönne sina tips och tankar i Så här gör du för att (öka chanserna att) vinna en 100-wattare och Guide för effektredovisning. Lycka till!

Klicka på respektive guide för att ladda ner:

Tävlingsguide 2024

Kommer inom kort.

Så här gör du för att (öka chanserna att) vinna en 100-wattare

I Så här gör du för att (öka chanserna att) vinna en 100-wattare får du tips från Mats Rönne.

Guide för effektredovisning

För att vinna watt behöver du redovisa effekten av din marknadsföring. I Guide för effektredovisning ger Mats Rönne dig råd om hur du bäst redovisar effekt.

Läs om 100-wattarens tävlingkategorier

Behöver du support?

Frågor om 100-wattaren
Teknisk tävlingssupport